Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau

“Er zijn maar weinig zangers die de aandacht van een publiek zo kunnen trekken als Albin Lee Meldau. Zijn stem is adembenemend, soulvol en onmogelijk te negeren”, aldus

USA’s National Public Radio over Albin Lee Meldau na zijn optreden bij NPR Music Tiny Desk Concert.

De teksten van Albin Lee Meldau zijn poëtisch en emotioneel samen met zijn prachtige melodieën en adembenemende stem toont hij zijn verbazingwekkende vermogen om een verhaal te vertellen, of het nu in het Zweeds of Engels is. Albin bracht zijn debuutsingle ‘Lou Lou’ uit in 2016, een nummer dat luisteraars over de hele wereld bereikte. De plaat opgevolgd door twee EP’s en tours door Europa en de VS.

Het debuutalbum ‘About You’ kwam uit in het voorjaar van 2018. Hetzelfde jaar nam Albin deel aan het grote Zweedse tv-programma ‘Så mycket bättre’, waar hij met zijn expressieve manier van doen, zijn muzikaliteit en unieke interpretaties van de liedjes ervoor zorgde dat de Zweedse kijkers hem in hun hart sloten.

In 2019 ging hij op twee uitverkochte tours en bracht hij ook de EP ‘The Purgatory Sessions’ uit met akoestische versies van nummers van zijn debuutalbum.

Albin’s tweede album ‘På svenska’ werd uitgebracht in 2021, een zeer persoonlijke plaat waarop hij het verhaal vertelt van zijn reis van actief drugsgebruik naar een nuchter leven met teksten die zowel ontroerend en emotioneel als brutaal en extreem eerlijk zijn.

Bij het maken van muziek haalt hij zijn inspiratie uit de muziekgeschiedenis; van blues, soul, reggae, de grote Zweedse troubadours, tot hedendaagse makers. De bijzondere combinatie van zijn stem, muzikaliteit en verhalende stijl wordt internationaal erkend; zijn muziek is gedraaid op BBC Radio, hij heeft opgetreden in verschillende Britse tv-shows en hij heeft samengewerkt met een aantal van de grootste Amerikaanse songwriters en producers.

Zijn nieuwe single ‘Josefin’ is net uit, de eerste track van zijn aankomende EP met Zweedstalige muziek die in juni uitkomt. Een Engelstalig album staat gepland voor de herfst van 2022.