Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes (Groningen) vertelt verhalen zonder pretenties. Hij is de antiheld in zijn eigen avonturen: de niet-zo-dappere idealist die jaloers kijkt naar vrijgevochten gelukzoekers, terwijl het hem de moed ontbreekt om een eenvoudiger leven te beginnen.

Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics waar je even bij still blijft staan. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift.

In 2022 bracht Jonathan Rhodes zijn debuut-EP Dirt uit. 3voor12 schreef daarover “Het is een voorbeeldige introductie van zijn kunnen. Deze verhalenverteller drijft op kwaliteit en visie, en weet uitermate te overtuigen als songwriter.”. Eerder won Rhodes onder andere de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. “His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist.”

Stage

Tijd

-